Pictures puppy reunion N-Litter [Jina x Sunny] : September 2014

25 oktober 2015. Het was een zwaarbewolkte morgen. Geen regen maar toch een dik grijs laken. Een belangrijke dag voor alle puppy’s en baasjes van het O-nest van Norah, want vandaag staat de puppyreünie op het programma. Naar mate wij het lieflijke dorpje Nokere in zijn herfstpracht naderen, trekt het grijze deken achter ons weg en maakt plaats voor deugddoende zonnestralen.

Wat ook deugddoend was, was de verwelkoming die Christa en Steven hadden voorzien. We betraden als het ware een heus pretpark en voelden ons meteen ook een beetje puppy. De spanning die het terugzien van broers en zusjes opdreef, hield de oprit van de organisatoren niet droog.
Vooraleer we de uitdaging aangingen op de uitgestalde toestellen in de voortuin, tapten we nog wat heerlijk geurende koffie terwijl onze hondjes ongeduldig in de andere richting trokken. De koffie kon dan ook niet waterpas in het kopje blijven. Hier heeft al enen koffie gemorst!

Op naar de agility toestellen. De begeleiders van dienst, Christa en Steven, verdeelden de vier deelnemers rond de verschillende toestellen. De weave of slalom, horden, de wip en de tunnel waren de obstakels die onze lievelingen moesten overbruggen. Maar onze organisatoren weten uiteraard dat de “will to please” bij de border collie vergaand is. Een hond moet ballen hebben, ook al zijn het teefjes. Steven toverde een uit de kluiten gewassen bal op het terrein tevoorschijn. Een bal waar de ganse familie O in paste. Neus ertegen en rollen zal de bal. Vette fun voor de hondjes! Christa hield het bij een kleiner formaat. Een tennisbal voorzien van een nummer? Apporteren was de opdracht en de hondjes hadden er zin in.

De soep is klaar! De magen van de baasjes knorden zodanig dat de hondjes het verdacht leken te vinden. We werden verwend met lekkere soep en broodjes met beleg. Om gekwijl te voorkomen, werden onze schattige haarbollen beperkt in ruimte door ze in de bench te laten uitrusten.

Niet enkel het hondje dient te slagen in zijn gehoorzaamheid. Vooral het baasje dient zijn viervoeter op een dierlievende manier op te voeden. Ja hoor, iedereen was geslaagd! Het hart van de meeste mensen zit toch wel op de juiste plaats.
Het nummer op de tennisbal gaf ons toegang tot deelname aan de tombola. Elk hondje had prijs!

De benchen konden terug open om afscheid te nemen van deze aangename voormiddag. Moe, maar voldaan terug naar de eigen roedel.

Mijn voornemen was om die namiddag horizontaal door te brengen. Pas neder gestreken, krant op het gezicht en daar stond Oona alweer klaar. Een piepend balletje in haar bek, haar nieuwe speeltje.
Och, het is een stralende dag, laten we toch nog wat buiten spelen.

Christa en Steven, van harte bedankt voor deze mooie dag!

Chris (owner from Oona)