Disciplines
Obedience

Obedience is een uit Engeland afkomstige wedstrijdsport voor baas en hond. Op papier bestaat deze sport uit reglementen die vastgelegd zijn in de "Kennelclub Obedience Show Regulations". De sport omvat zes wedstrijdklassen, die een oplopende moeilijkheidsgraad kennen en waar in baas en hond als team getest worden op hun vaardigheden in de diverse oefeningen.

Volgende honden uit onze kennel zijn actief in obedience :

Agility

Agility of behendigheid is een sport waarbij de handler en de hond samen actief bezig zijn. Er wordt een parcours met verschillende hindernissen opgezet. Het is de bedoeling deze weg met de hond in een zo kort mogelijke tijd en foutloos af te werken. De hindernissen zijn bijvoorbeeld een tunnel, een hondenloop, een A-schutting, de paaltjes en de wip.

Volgende honden uit onze kennel zijn actief in Agility :

DoggyDance

Doggy dance is één van de jongste sporten, afkomstig uit Engeland. De naam zegt het al: dansen met uw hond. Bij doggy dance leert u uw hond verschillende trucjes zoals tussen uw benen doorlopen, rondjes draaien, achteruit lopen, … Uiteindelijk worden deze trucjes uitgevoerd op muziek en wordt het een ritmisch geheel, soms verrassend, soms ontroerend, soms heel spectaculair.

Volgende honden uit onze kennel zijn actief in doggydance.

Schapendrijven

Schapendrijven kan met een border collie vanaf de leeftijd van tien maanden aangevangen worden. De hond moet een aantal gehoorzaamheids-oefeningen beheersen. Deze basis is specifiek noodzakelijk voor het schapendrijven. De drie begrippen “that”ll do”(kom hier), “stay there” (wacht) en “lay down” (lig/af) worden van bij de puppytijd aangeleerd. Wanneer u beslist de discipline schapendrijven met uw border collie te beoefenen, is het belangrijk dat u bij een ervaren handler in de leer gaat. Voor beginners is het trainen van een jonge hond immers vaak een complex gebeuren omdat er zowel op het gedrag van de hond, de schapen en uzelf dient gelet te worden.

Volgende honden uit onze kennel zijn actief in schapendrijven.

Flyball

Elke hond, die ballengek is, kan mee doen aan deze teamsport. Er zijn twee teams met elk vier honden. Bij flyball is het de bedoeling, dat de hond zo snel mogelijk over vier lage hindernissen springt die achter