Disciplines
Schoonheid

Schoonheid.

Volgende honden uit onze kennel zijn actief in schoonheid :

Obedience

Obedience is een uit Engeland afkomstige wedstrijdsport voor baas en hond. Op papier bestaat deze sport uit reglementen die vastgelegd zijn in de 'Kennelclub Obedience Show Regulations'. De sport omvat zes wedstrijdklassen, die een oplopende moeilijkheidsgraad kennen en waar in baas en hond als team getest worden op hun vaardigheden in de diverse oefeningen.

Volgende honden uit onze kennel zijn actief in obedience :

Agility

Agility of behendigheid is een sport waarbij de handler en de hond samen actief bezig zijn. Er wordt een parcours met verschillende hindernissen opgezet. Het is de bedoeling deze weg met de hond in een zo kort mogelijke tijd en foutloos af te werken. De hindernissen zijn bijvoorbeeld een tunnel, een hondenloop, een A-schutting, de paaltjes en de wip.

Volgende honden uit onze kennel zijn actief in Agility :

DoggyDance

Doggy dance is één van de jongste sporten, afkomstig uit Engeland.

De naam zegt het al: dansen met uw hond.

Bij doggy dance leert u uw hond verschillende trucjes zoals tussen uw benen doorlopen, rondjes draaien, achteruit lopen, …

Uiteindelijk worden deze trucjes uitgevoerd op muziek en wordt het een ritmisch geheel, soms verrassend, soms ontroerend, soms heel spectaculair.

Volgende honden uit onze kennel zijn actief in doggydance.

Schapendrijven

Schapendrijven kan met een border collie vanaf de leeftijd van tien maanden aangevangen worden.

De hond moet een aantal gehoorzaamheids-oefeningen beheersen.

Deze basis is specifiek noodzakelijk voor het schapendrijven. De drie begrippen “that”ll do”(kom hier), “stay there” (wacht) en “lay down” (lig/af) worden van bij de puppytijd aangeleerd.

Wanneer u beslist de discipline schapendrijven met uw border collie te beoefenen, is het belangrijk dat u bij een ervaren handler in de leer gaat.

Voor beginners is het trainen van een jonge hond immers vaak een complex gebeuren omdat er zowel op het gedrag van de hond, de schapen en uzelf dient gelet te worden.

Volgende honden uit onze kennel zijn actief in schapendrijven.

Flyball

Elke hond, die ballengek is, kan mee doen aan deze teamsport. Er zijn twee teams met elk vier honden. Bij flyball is het de bedoeling, dat de hond zo snel mogelijk over vier lage hindernissen springt die achter elkaar staan opgesteld naar het flyball apparaat, de pedaal goed indrukt, zodat de bal wordt gelanceerd, deze probeert te vangen en zo snel mogelijk weer terugloopt over de vier hindernissen naar het baasje. De twee teams spelen naast elkaar. De ploeg die het eerst alle vier de honden met bal terug heeft, is gewonnen. Ook in deze discipline slaat de border collie alle records!

Volgende honden uit onze kennel zijn actief in flyball.

Canicross

Canicross is een jogging met de hond. De hond is aangelijnd. Het mooie van deze sport is dat zowel de jeugd, senioren, vrouwen en mannen kunnen deelnemen. Iedereen, zowel de topatleet als de recreant, ongeacht de leeftijd, kan inschrijven. Alle hondenrassen en rasloze honden zijn toegelaten. De olympische gedachte “deelnemen is belangrijker dan winnen” is hier een zeer gepaste slogan. Mens en dier dichter bij elkaar brengen door middel van een samen uit te voeren sport, is het mooiste wat er is! Om de 30 seconden vertrekt één deelnemer met zijn hond. Elk duo legt op zijn eigen ritme een afstand af, die kan variëren tussen twee en acht kilometer. Niemand is verplicht hard te lopen. Het parcours bevat zoveel mogelijk aarde- en boswegels, weide en onverharde paden en dit voor het welzijn van zowel hond als baas. De wedstrijd is pas afgelopen wanneer hond en baas over de eindstreep komen.

Volgende honden uit onze kennel zijn actief in canicross.

(Deze lijst is mogelijks onvolledig. Indien uw hond ontbreekt in deze lijst, gelieve ons dit te melden)